Welkom in Eizer

Website van Dorpsraad Eizer

Dinsdag 3 maart: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Rouwproces (Hoeilaart).

Woensdag 4 maart: yogales van KVLV (Fraat).

Zaterdag 7 maart: groepsfeest ter gelegenheid van 65 jaar Chiro Iserna (Pachthof Stroykens).

Zaterdag 14 maart: “Fjesta Iserna”door Chiro Iserna (Markthalle Overijse).

Zaterdag 14 maart: Revue van Kzegamoda (Ter IJse).

Woensdag 18 maart: volksdansen van KVLV – tweede les (Fraat).

Zaterdag 21 maart: misviering muzikaal opgeluisterd door de K.F. St-Rochus (St-Maria-Magdalenakerk).

Zaterdag 21 maart: pensenkermis van De Appelvink (Eysernelle).

Zaterdag 21 maart: Beursavond van en in Den Bloets.

Zaterdag 28 maart: Keutte Nacht in Den Bloets (begin zomertijd).

Woensdag 1 april: bloemschikken van KVLV – thema Pasen (Fraat).

Vrijdag 3 april: Bloetscantus (in Den Bloets).

Zondag 5 april: Ronde van Eizer: Ronde van Vlaanderen volgen op groot scherm met randanimatie (organisatie De Vrienden van ’t Pelotonneke en Staminee Bij Jokke).

Zondag 12 april: paaseieren rapen aan de pastorij (org. Chiro Iserna en Landelijke Gilde) en paasdrink (org. J.H. Den Bloets).

Woensdag 15 april: eetfestijn van KVLV (Fraat).

Zaterdag 18 april: pannenkoekenavond van de K.F. St-Rochus vanaf 17u30 in Pachthof Stroykens.

Zaterdag 25 april: herdenkingsactiviteit 75 jaar einde WO II – voetbaltornooi (voetbalveld KV Eendracht Eizer).

Zaterdag 25 en zondag 26 april: tentoonstellling patchwork en handwerk in De Fraat (organisatie De Losse Steekskes).

Dinsdag 28 april: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Basisvorming dementie (Tervuren).

Zaterdag 8 mei: bedevaart naar Jezus-Eik (organisatie Landelijke Gilde).

Zaterdag 9 mei:  Zwaren Bierenavond van en in Den Bloets.

Maandag 11 mei: koffietafel en gezellig samenzijn van Samana Eizer (vanaf 14u00 in Eysernelle).

Zaterdag 16 mei: Plechtige communie en vormsel (St-Martinuskerk van Overijse).

Zaterdag 23 mei: Eerste Communie (St-Maria-Magdalenakerk van Eizer).

Zaterdag 6 juni: Tweede-Wereldoorlogwandeling door Eizer om 14u00 (organisatie Gemeente Overijse - inschrijven via Webwinkel Overijse).

Zaterdag 6 juni: 15de dorpsquiz van de Landelijke Gilde (Eysernelle).

Dinsdag 9 juni: Serristenwandeling door Eizer om 14u00 (organisatie Gemeente Overijse - inschrijven via Den Blank).

Zaterdag 13 juni: voetbal - Rusland-België op groot scherm (Fraat).

Donderdag 18 juni: voetbal - Denemarken-België op groot scherm (Fraat).

Zondag 21 juni: Eizerkermis, processie en Staartje van de processie (Fraat).

Maandag 22 juni: voetbal – België-Finland op groot scherm (Fraat).

Zaterdag 27 juni: Breekeizer XL - schoolfeest van en in de St-Jozefsschool.

Zaterdag 11 juli: Tropical BBQ van J.H. Den Bloets.

Zaterdag 1 augustus: uitstap van KVLV naar Luik.

Zondag 23 augustus: aperitiefconcert door de K.F. St-Rochus i.s.m. Concertband Overijse en K.H. St-Martinus om 11u op Justus Lipsiusplein in Overijse.

Zaterdag 5 september: jaarlijkse busuitstap van de Mannenbond.

Zaterdag 12 september: eetfestijn ‘Chiro Iserna heeft ballen’ (Fraat).

Zaterdag 12 september: Perziken Trophy – retrokoers georganiseerd door De Vrienden van ’t Pelotonneke, De Verenigde Sportvrienden en Staminee Bij Jokke.

Zondag 13 september: wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften (organisatie De Vrienden van ’t Pelotonneke, De Verenigde Sportvrienden en Staminee Bij Jokke).

Dinsdag 15 september: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Heeft het nog zin dat ik langsga? (Overijse).

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september: Eizerse Feesten.

Zondag 27 september: om 11u30 ziekendag van Samana Eizer (Eysernelle).

Woensdag 7 oktober: gezellig samenzijn van KVLV (Fraat).

Zaterdag 10 oktober: kaas- en wijnavond van Wijngilde Den Trochel (vanaf 18u30 in Eysernelle).

Dinsdag 13 oktober: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Belevingsgerichte zorg (Hoeilaart).

Zondag 18 oktober: eetfestijn ten voordele van parochiezaal Eysernelle.

Woensdag 21 oktober: bloemschikken van KVLV – thema Allerheiligen (Fraat).

Zaterdag 24 oktober: “Stolen hour” in Den Bloets (begin wintertijd).

Zaterdag 7 november: Ribbekesavond van Mannenbond (Fraat).

Zondag 22 november: Pannenkoekennamiddag van KVLV (Fraat).

Dinsdag 24 november: Praatcafé Dementie van Mozaïek - Doolhof  van premies en tegemoetkomingen (Tervuren).

Zaterdag 28 november: Kindernamiddag van KVLV (Fraat).

Zaterdag 28 en zondag 29 november: winterconcert van de K.F. St-Rochus (Pachthof Stroykens).

Woensdag 2 december: kookles van KVLV door Gisèle – feestmenu (Fraat).

Vrijdag 4 december: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Pappie, dagboek van het vergeten (Overijse).

Zaterdag  5 en zondag 6 december: winterconcert van de K. H. Eendracht Maakt Macht (Pachthof Stroykens).

Vrijdag 18 december: Kerstvuur (org. JC Den Bloets).

Donderdag 24 december: jeneverkot aan kerk na nachtmis (organisatie Landelijke Gilde).

Elke eerste donderdag van de maand organiseert de seniorenbond een ontmoeting met koffietafel vanaf 13u30 in De Fraat; op 9 januari gaat het evenwel om een feestmaaltijd (begint om 11u30).  Alle senioren, ook niet-leden, zijn welkom op deze namiddagen.

Tijdens de winter organiseert KVLV iedere donderdagavond turnles in de gemeentezaal van Duisburg en in de zomer wandelen op woensdag- (voor de ouderen) en donderdagavonden (voor de jongeren).  Op zomerse donderdagavonden organiseert KVLV eveneens fietstochten.