Welkom in Eizer

Website van Dorpsraad Eizer

2020

Op basis van informatie, ons door de betrokken verenigingen bezorgd, zijn sommige van onderstaande activiteiten gemarkeerd als 'AFGELAST'.  Dit wil niet noodzakelijk zeggen dat de andere activiteiten tijdens de coronalockdownperiode wel zullen doorgaan.

Woensdag 1 april: bloemschikken van KVLV – thema Pasen (Fraat).

Vrijdag 3 april: AFGELAST Bloetscantus (in Den Bloets).

Zondag 5 april: Ronde van Eizer: Ronde van Vlaanderen volgen op groot scherm met randanimatie (organisatie De Vrienden van ’t Pelotonneke en Staminee Bij Jokke).

Zondag 12 april: paaseieren rapen aan de pastorij (org. Landelijke Gilde) en AFGELAST paasdrink (org. J.H. Den Bloets).

Woensdag 15 april: eetfestijn van KVLV (Fraat).

Zaterdag 18 april: AFGELAST pannenkoekenavond van de K.F. St-Rochus vanaf 17u30 in Pachthof Stroykens.

Zaterdag 25 april: AFGELAST herdenkingsactiviteit 75 jaar einde WO II – voetbaltornooi (voetbalveld KV Eendracht Eizer).

Zaterdag 25 en zondag 26 april: AFGELAST tentoonstellling patchwork en handwerk in De Fraat (organisatie De Losse Steekskes).

Dinsdag 28 april: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Basisvorming dementie (Tervuren).

Zaterdag 8 mei: bedevaart naar Jezus-Eik (organisatie Landelijke Gilde).

Zaterdag 9 mei:  Zwaren Bierenavond van en in Den Bloets.

Maandag 11 mei: koffietafel en gezellig samenzijn van Samana Eizer (vanaf 14u00 in Eysernelle).

Zaterdag 16 mei: Plechtige communie en vormsel (St-Martinuskerk van Overijse).

Zaterdag 23 mei: Eerste Communie (St-Maria-Magdalenakerk van Eizer).

Zaterdag 6 juni: Tweede-Wereldoorlogwandeling door Eizer om 14u00 (organisatie Gemeente Overijse - inschrijven via Webwinkel Overijse).

Zaterdag 6 juni: 15de dorpsquiz van de Landelijke Gilde (Eysernelle).

Dinsdag 9 juni: Serristenwandeling door Eizer om 14u00 (organisatie Gemeente Overijse - inschrijven via Den Blank).

Zaterdag 13 juni: AFGELAST voetbal - Rusland-België op groot scherm (Fraat).

Donderdag 18 juni: AFGELAST voetbal - Denemarken-België op groot scherm (Fraat).

Zondag 21 juni: Eizerkermis, processie en Staartje van de processie (Fraat).

Maandag 22 juni: AFGELAST voetbal – België-Finland op groot scherm (Fraat).

Zaterdag 27 juni: Breekeizer XL - schoolfeest van en in de St-Jozefsschool.

Zaterdag 11 juli: Tropical BBQ van J.H. Den Bloets.

Zaterdag 1 augustus: uitstap van KVLV naar Luik.

Zondag 23 augustus: aperitiefconcert door de K.F. St-Rochus i.s.m. Concertband Overijse en K.H. St-Martinus om 11u op Justus Lipsiusplein in Overijse.

Zaterdag 5 september: jaarlijkse busuitstap van de Mannenbond.

Zaterdag 12 september: Perziken Trophy – retrokoers georganiseerd door De Vrienden van ’t Pelotonneke, De Verenigde Sportvrienden en Staminee Bij Jokke.

Zondag 13 september: wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften (organisatie De Vrienden van ’t Pelotonneke, De Verenigde Sportvrienden en Staminee Bij Jokke).

Dinsdag 15 september: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Heeft het nog zin dat ik langsga? (Overijse).

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september: Eizerse Feesten.

Zaterdag 26 september: eetfestijn ‘Chiro Iserna heeft ballen’ (Fraat).

Zondag 27 september: om 11u30 ziekendag van Samana Eizer (Eysernelle).

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober: Vogeltentoonstelling van De Appelvink (Eysernelle).

Woensdag 7 oktober: gezellig samenzijn van KVLV (Fraat).

Zaterdag 10 oktober: kaas- en wijnavond van Wijngilde Den Trochel (vanaf 18u30 in Eysernelle).

Dinsdag 13 oktober: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Belevingsgerichte zorg (Hoeilaart).

Zondag 18 oktober: eetfestijn ten voordele van parochiezaal Eysernelle.

Woensdag 21 oktober: bloemschikken van KVLV – thema Allerheiligen (Fraat).

Zaterdag 24 oktober: “Stolen hour” in Den Bloets (begin wintertijd).

Zaterdag 7 november: Ribbekesavond van Mannenbond (Fraat).

Zondag 22 november: Pannenkoekennamiddag van KVLV (Fraat).

Dinsdag 24 november: Praatcafé Dementie van Mozaïek - Doolhof  van premies en tegemoetkomingen (Tervuren).

Zaterdag 28 november: Kindernamiddag van KVLV (Fraat).

Zaterdag 28 en zondag 29 november: winterconcert van de K.F. St-Rochus (Pachthof Stroykens).

Woensdag 2 december: kookles van KVLV door Gisèle – feestmenu (Fraat).

Vrijdag 4 december: Praatcafé Dementie van Mozaïek – Pappie, dagboek van het vergeten (Overijse).

Zaterdag  5 en zondag 6 december: winterconcert van de K. H. Eendracht Maakt Macht (Pachthof Stroykens).

Vrijdag 18 december: Kerstvuur (org. JC Den Bloets).

Donderdag 24 december: jeneverkot aan kerk na nachtmis (organisatie Landelijke Gilde).

Elke eerste donderdag van de maand organiseert de seniorenbond een ontmoeting met koffietafel vanaf 13u30 in De Fraat; op 9 januari gaat het evenwel om een feestmaaltijd (begint om 11u30).  Alle senioren, ook niet-leden, zijn welkom op deze namiddagen.

Tijdens de winter organiseert KVLV iedere donderdagavond turnles in de gemeentezaal van Duisburg en in de zomer wandelen op woensdag- (voor de ouderen) en donderdagavonden (voor de jongeren).  Op zomerse donderdagavonden organiseert KVLV eveneens fietstochten.