Cultuur in je buurt 2017

Welkom in Eizer

Website van Dorpsraad Eizer

Hecht Eizer glanst 2017

Cultuur-in-je-buurt-project


In 2017 was Eizer opnieuw aan de beurt voor het Cultuur-in-je-buurt-project van de gemeente Overijse, nadat het project hier ook al in 2010  neergestreken was. Onder de vlag van ‘H-echt Eizer glanst!’ werden opnieuw allerhande activiteiten georganiseerd door de Dorpsraad en ondersteund door de gemeente.


Het startschot      van het cultuurjaar werd gegeven op zondag  29 januari met  een erg geslaagde nieuwjaarsreceptie, Eizer Trakteert Eizer 8, tijdens welke een  fotomuur  met Eizernaars  in gele trui ingehuldigd  werd.


Op 23 april werd in het kader van H-echt Eizer glanst een Erfgoeddag georganiseerd met als thema 'Zorg', waarbij  de vroegere bedevaart te voet  naar Jezus -Eik  werd overgedaan.

Andere memorabele activiteiten van het Cultuur-in-je-buurtjaar waren:

  • zaterdag 3 juni: Open Kerkendag met concert door studenten van APKO;
  • donderdag 15 juni: seniorendansnamiddag (organisatie De Lustige Vrienden);


  • zondag 25 juni: Staartje van de Processie;
  • zaterdag 12 augustus: Openluchtfilm in zaal (wegens slecht weer);
  • zondag 10 september: Open Monumentendag met wandeling langs Eizerse serristenvillas;
  • vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september: Eizerse Feesten.

Op verschillende momenten tijdens het jaar werden er activiteiten georganiseerd in een kader van Eizer Zoemt, een actie ter bevordering van het bijenbestand.

Ook de Zaak Zonnebloem in juni, waarbij elk huisgezin een potje met een zonnebloem cadeau kreeg, kaderde in de activiteite van Eizer Zoemt.  Zo werd het dorp zelf letterlijk in de bloemetjes gezet.

Cultuur-in-je-buurt 2017 werd afgesloten in januari 2018 met de tentoonstelling Eizer Pezzedorp.

De dorpskrant eizerWijzer, die voor het eerst gepubliceerd werd in 2010, was intussen aan haar achtste jaargang toe.  In 2017 werden er 4 edities gepubliceerd, waaronder 3 extra dikke.